Opel Zafira start niet meer – diagnose op afstand – samen sterk!

Een ODISO klant heeft een Opel Zafira in de werkplaats staan die niet meer start waarbij een “F” verschijnt in het instrumentenpaneel. Als de ODISO-remote is aangekoppeld, kunnen we op afstand een beeld vormen van de toestand van de Opel.

Al snel komt het euvel boven drijven; de regeleenheid van de semi-automaat voorkomt het aanslaan van de motor omdat de ingestelde koppelingspositie niet overeenkomt met de gewenste koppelingsinstelling. Na enkele basiscontroles zoals de de olie in de koppelingsrobot proberen we de inleerprocedure uit voeren. De faalt vrijwel meteen; de koppelingsactuator is aan zijn eind.

Het garagebedrijf gaat de koppelingsactuator en schakelrobot demonteren en aanbieden voor revisie. Zodra deze gereviseerd en gemonteerd zijn voeren we, wederom op afstand, de inleerprocedure uit. De auto hoeft niet weggebracht te worden en kan blijven staan in het garagebedrijf.